Για όσο ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τους πάντες σαν ψηφοφόρους, για τόσο θα διασύρεται το νερό Λουτρακίου

Για άλλη μια φορά το νερό Λουτρακίου διασύρεται πανελλαδικά. Για όσο ο δήμαρχος δεν ξεκινάει μια ξεκάθαρη πολιτική διαχείρισης και προστασίας του νερού Λουτρακίου, για τόσο θα υπάρχουν αντίστοιχα κρούσματα.
Και η προστασία έχει να κάνει όχι μόνο με την στρατηγική και τη διανομή του νερόύ, αλλά και με την κατανάλωση, και με την εμπορία.
Για πόσο θα ανέχεται καταστάσεις εμφιάλωσης που ενώ δεν έχουν πληρώσει, έχουν άδεια να εμπορεύονται;
Πότε πήγε κάποιο κλιμάκιο να ελέγξει την διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης και τους τρόπους διανομής σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΦΕΤ και με τα πρότυπα που θα έπρεπε να έχει θεσπίσει ο Δήμος;
Επιδόθηκε ποτέ κάποιο τεράστιο πρόστιμο για την πιθανή πρόκληση ζημιάς στη φήμη του νερού Λουτρακίου, όταν κατά καιρούς έχουν διαπιστωθεί δυσφημίσεις για το νερό απόρροια του τρόπου εμφιάλωσης, του υλικού των μπουκαλιών ή του τρόπου αποθήκευσης και διανομής;
Ασχολήθηκε ποτέ κάποιος με την απίστευτη απώλεια μεριδίου αγοράς και την ανύπαρκτη συμμετοχή σε εξαγωγές του νερού Λουτρακίου; 
ΟΧΙ.
Σιγά μωρέ, τι είναι το νερό; Αν όντως ο Δήμαρχος το θεωρούσε όντως το ότι πιο πολύτιμο του τόπου, θα υπήρχε εξ αρχής μια διαφορετική αντιμετώπιση και στις αδειοδοτήσεις, και στις μελέτες, και στους φακέλους προς εκτέλεση έργων, και στον έλεγχο, και στην άμεση αντιμετώπιση της
επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, τότε θα είχαν γίνει πολλά.

Για την ιστορία...
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε την διακίνηση παρτίδων φυσικού μεταλλικού νερού, στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων (νηματοειδών υφών) υπόλευκου χρώματος...
 Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό Λουτράκι ΠΡΟΒΗΣ», σε συσκευασία του 0.5 L, με ημερομηνίες λήξης : 10/1/13, 13/01/13, 15/5/13 και 18/5/13.
Το προϊόν εμφιαλώνεται από την Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε., Λουτράκι Κορινθίας, Τηλ. 27410-49300, Fax 27410- 49164.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, να μην το καταναλώσουν.


2 σχόλια:

  1. Ποιο νερό δεν προστατεύεται? Δεν το μάθατε εδώ θα γίνει Φεστιβάλ νερού στον Δήμο μας! Τι παραπάνω να περιμένει κανείς από τη Δημοτική Αρχή? Τώρα γιατί κλείσαμε τα σιντριβάνια και τα κάναμε βραχόκηπους σε μια πόλη που αποφάσισε να προβάλλει το νερό θεσμοθετώντας το Φεστιβάλ, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ίσως όταν μεγαλώσω και φτάσω στην ηλικία αυτού που το αποφάσισε. Φαίνεται ότι οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής έχουν εξάμηνη διάρκεια: στα μέσα Δεκεμβρίου σφράγισαν τα συντριβάνια γιατί το κόστος συντήρησης θεωρήθηκε υπερβολικό, αρχές Ιουνίου προτείνεται το Φεστιβάλ Νερού με προϋπολογισμό 30 χιλιάδες ευρώ. Να δούμε σε έξι μήνες τι σημαντική παρέμβαση θα αποφασίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν όντως έχουν σκοπό να φέρουν τον τυμπανοκρούστη να διοργανώσει στο φεστιβάλ νερού με 30.000 ευρώ, είναι εντελώς για πνίξιμο (μια που λέμε για νερό).
    Από την μια όταν η Real μας έκανε ρόμπα πανελλαδικά με τα δημοσιεύματα, ο δήμαρχος (άκουσον, άκουσον) είχε πει ότι δεν στείλαμε έγκαιρα τις εξώδικες διαμαρτυρίες, γιατί το έστειλαν με ταχυδρομείο και όχι μέσω κλητήρα, και από την άλλη κλείνουμε τα συντριβάνια -όπως σωστά λες- και κάνουμε φεστιβάλ νερού!!! Το μουσείο νερού όμως που έχω προτείνει και που μαζί με μουσείο διώρυγας (στο Αλεξάνδρειο) θα μπορούσε να αυτοχρηματοδοτηθεί και να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, δεν τους δίνουμε σημασία.
    Α ρε Κασιδιάρης που τους χρειάζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.