ΕΠΕΙΓΟΝ. ΒΟΜΒΑ Τεραστίων διαστάσεων για τον Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων. Ο εισαγγελέας έτοιμος για μηνύσεις

Μια απίστευτη γκάφα, ένα Epic Fail, απόδειξη της ανικανότητας, της αγνωσίας και της "ελαφρότητας" μέρους της δημοτικής αρχής και κατά συνέπεια -απόρροια των επιλογών του- του ίδιου του δημάρχου που μένει έκθετος, σε θέματα δημόσιας διοίκησης, επικοινωνίας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, απειλεί να επισύρει τεράστιες νομικές επιπτώσεις.
Νωρίτερα σήμερα, όλα τα ηλεκτρονικά μέσα της ευρύτερης περιοχής, έλαβαν ένα δελτίο από το γραφείο τύπου του Δήμου. Το δελτίο αφορούσε το "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" από την "Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας", και περιείχε τα αποτελέσματα του Πίνακα Κατάταξης Ωφελουμένων από το πρόγραμμα, βάσεις της ανακοίνωσης ΚΟΧ 27.1003/1/2012. Καλά όλα αυτά.
Ανοίγοντας το αρχείο, έκπληκτος διαπιστώνω ότι περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία σε κοινή θέα για 50 άτομα που αξιολογήθηκαν, και όταν λέω τα ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ εννοώ: Όνοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Αρ. Ταυτότητας, Αρ. Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, Ημ/νία Γέννησης, Αριθμό Τέκνων, Διάστημα σε Ανεργία, και άλλες απόρρητες πληροφορίες.
Όπως καταλαβαίνετε, το ανωτέρω αποτελεί απίστευτη παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τεράστια ηθική βλάβη σε όλους τους
"ωφελούμενους" της λίστας, οι οποίοι έχουν γίνει κοινό θέαμα, όχι μόνο για τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά και για τις λεπτές πληροφορίες που αφορούν θέματα όπως ανεργία και στοιχεία μοριοδότησης.
Όλοι οι συγκεκριμένοι, ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξουν πάραυτα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και Αριθμό ΜΚΑ, που σημαίνει ότι δεν τους φτάνει η ταλαιπωρία που υφίστανται απόρροια της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών και της οικονομικής κρίσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ελαφρότητα, την απροσεξία και την παραβατικότητα μιας δημοτικής αρχής που αντί να τους προστατεύει, τους δίνει φόρα παρτίδα.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ό νόμος προβλέπει αυταπάγγελτη διώξη κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από τον εισαγγελέα, ενώ πολύ πιθανόν να προβούν σε μηνύσεις και πολυδάπανες αγωγές για τα απορρέοντα του νόμου, αλλά και για τυχόν ηθικές βλάβες και προσβολή των ατομικών και άλλων δικαιωμάτων τους, και οι δημότες που είδαν τα στοιχεία τους να στέλνονται παντού, από την ίδια την δημόσια διοίκηση που εφαρμόζει τους νόμους.
Ότι και να πει κάποιος για τη δημοτική αρχή, που επαλαμβανόμενα αποδεικνύει, όχι μόνο ότι πολλοί είναι κατώτεροι του αναμενόμενου, αλλά εκτός από ανίκανη κρίνεται και επικίνδυνη, γιατί....την επόμενα φορά, ίσως να είναι τα δικά σου ή τα δικά μου στοιχεία σε κοινή θέα υπαιτιότητα του δημάρχου και του γραφείου του, για το οποίο φωνάζω από την πρώτη μέρα.
Τελικά αποδεικνύεται τόσο περίτρανα η ρήση ότι "τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους......"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.