Απαθής ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης για την χειρότερη παραλία όλων των εποχών στο Λουτράκι

Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη. 
-- Δεν φτάνει που η δημοτική αρχή κατέστρεψε την Τουριστική Αναπτυξιακή εταιρεία και έχει οδηγήσει σε ανυποληψία τις τουριστικές επενδύσεις του τόπου, απόρροια της αμάθειας και αγνωσίας.
-- Δεν φτάνει που δεν έγινε απολύτως τίποτα για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, δια της διαπλεκόμενης απεμπόλησης των δημοτικών δικαιωμάτων για την χάραξη της στρατηγικής του τουρισμού στην περιοχή και δια της πεισματικής παρεμπόδισης οποιωνδήποτε πρωτοβουλιών.
-- Τώρα με τεράστια απάθεια, παρακολουθείς από το δημοτικό σου γραφείο την χειρότερη εικόνα που έχουν βιώσει ποτέ οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι περαστικοί του Λουτρακίου. Απίστευτη απάθεια, απίστευτη ανικανότητα παραγωγής ιδεών και αντιμετώπισης των προβλημάτων, απίστευτη ανυπαρξία συντονισμού ενεργειών.
Βρωμιά. Δυσωδία. Σακούλες σε μόνιμη διάταξη. Αφροί χημικών που τρομάζουν. Επιπλέουσα χολέρα.
Και είναι μόνο αυτά; Η παραλία; Η παρανομία σε όλο της το μεγαλείο. Απλωμένη η πραμάτια των οικονομικών μεταναστών που πωλούν εν πλήρη παρανομία. Ανυπαρξία χώρων για το
παραδοσιακό περπάτημα στη παραλία που η πόλις αυτή ήταν γνωστή (προ Κ.Λ).  
Και όλα αυτά υπό την ανοχή, την επίβλεψη και την ουσιαστική υπαιτιότητα μιας δημοτικής αρχής, ανίκανης να κατανοήσει το κακό που προξενεί στο τόπο. Ανίκανης να κατανοήσει ότι οι επισκέπτες που έρχονται απόρροια του κόστους βενζίνης και της μικρότερης απόστασης από άλλους προορισμούς, θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη τους και από τις επιλογές τους αυτό το τόπο.
Μια δημοτικής αρχής που αποσβολωμένη παρακολουθεί το παράνομο εμπόριο, όχι μόνο να κλείνει περισσότερα μαγαζιά από αυτά της κρίσης, αλλά να καταστρέφει την παραλία και να μεγενθύνεται, ως αποτέλεσμα της απάθειας και ανυπαρξία της δημοτικής αρχής και των αρχών.

Αποτέλεσμα; Από την περασμένη Κυριακή έως και σήμερα, απίστευτα παράπονα από δημότες και επισκέπτες. Οι όποιοι δύσμοιροι τουρίστες έκαναν το λάθος να επιλέξουν την πόλη μας, να προβαίνουν σε απίστευτα παράπονα στους τουριστικούς φορείς, στους ξενοδόχους και στους πράκτορες που τους έστειλαν, ζητώντας ακόμα και αποζημιώσεις. Οι μόνιμοι επισκέπτες που ήρθαν να προετοιμάσουν το καλοκαιρινό τους σπίτι και τα εξοχικά, να δηλώνουν ότι εάν συνεχιστεί αυτό το άθλιο θέαμα, αποκλείεται να έρθουν. Οι δε κάτοικοι, να απαγορεύουν στα παιδιά τους να μπούν στη θάλασσα, φοβούμενοι τις -σίγουρες- μολύνσεις ή τις δερματικές ασθένειες.

Είμασταν κάποτε μια ωραία λουτρόπολη. Είμασταν κάποτε ένας από τους κυρίαρχους τουριστικούς προορισμούς. Είμασταν κάποτε η Νο1 επιλογή για παραθερισμό. Όλα αυτά προ Κ.Λ. Όλα αυτά παλαιότερα. Ας ελπίσουμε -πριν είναι καταστροφικά αργά- ότι....πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι θα τα βιώσουμε. 

1 σχόλιο:

  1. Επίκαιρη και καλή η αναφορά σου στην κατάσταση που βρίσκεται η παραλία και η θάλασσα.Όμως εμείς που εδώ και σχεδόν μισό αιώνα επιλέγουμε και για τις καλοκαιρινές μας διακοπές το Λουτράκι την κατάσταση αυτή την έχουμε αντιμετωπίσει σε πού χειρότερη μορφή στο παρελθόν, παρ' όλο που υπήρχαν και τα δίχτυα .Θα ήθελα με την ευκαιρία να επισημάνω και την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς στο να διατηρούμε καθαρή την παραλία,να μην εγκαταλείπουμε φεύγοντας από πλαστικά ποτήρια μέχρι χρησιμοποιημένες παιδικές πάνες και όχι μόνο. Η αμμουδιά δεν είναι σταχτοδοχείο και στο κάτω κάτω ας μεταφέρουμε φεύγοντας και δυο σακούλες μέχρι τον κάδο σκουπιδιών ,δεν θα κουραστούμε.
    Καλό καλοκαίρι σε όλους και φεύγοντας από την παραλία μια ματιά μήπως "ξεχάσαμε" κάτι.
    Κώστας Μεταξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.