Bild: Η Γερμανία έχει κερδίσει 70 με 100 δις ευρώ από την κρίση

Μία διαφορετική αλήθεια, πέραν των επιθέσεων κατά της χώρας μας, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild καθώς σε άρθρο της αναφέρει πως η Γερμανία «κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ».
Όπως επισημαίνει, «ειδικά το κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια», ενώ ο υπουργός Οικονομικών «Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται», χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα.
Η εφημερίδα μάλιστα υπολόγισε και τα κέρδη της Γερμανίας:
«Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της
αναχρηματοδότησης του χρέους της». Στο ποσό αυτό προσθέτει την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και εκτιμά πως τα κέρδη του Βερολίνου κατά τους 30 μήνες της κρίσης κυμαίνονται μεταξύ 70 και 100 δις ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, λέει η Μπιλντ, χωρίς ωστόσο να υπολογίζει τα επιπλέον δεκάδες δις που μπαίνουν στα ταμεία από την αύξηση των εξαγωγών…

Φωτογραφία από παλαιότερο δημοσίευμα της Bild

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.