Λίστες Λαγκάρντ, δόσεις και άλλες ζωοτροφές...(για τις γαλοπούλες που περίμεναν τα Χριστούγεννα)

Σ.Σ. Και οι γαλοπούλες χαιρόντουσαν που επί τόσο διάστημα κάποιοι τις τάιζαν και τις φρόντιζαν. Μέχρι που ήρθαν τα Χριστούγεννα.....Epikairos
Αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζεί αυτή η χώρα από εποχής "μεταπολίτευσης", έως και την κορύφωση του δράματος που διαδραματίζεται τη τελευταία τριετία, είναι έξω από τη σφαίρα της κατανόησης οποιουδήποτε εχέφρωνα ατόμου.
Ζούμε εποχές όπου τα όρθια δίποδα ασχολούνται συστηματικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τις υπόλοιπες ουσίες κατευνασμού σκέψης.
Ζούμε εποχές όπου η καταστροφολογία, οι ειδικοί, οι "σημαντικοί" και οι ασήμαντοι τω νου, παρελαύνουν στα πρόθυμα για όλα ΜΜ"Ε", τηγανίζοντας το μυαλό της μάζας, κάνοντας πλύση εγκεφάλου στη τρίτη ηλικία, σώνωντας δήθεν τους ρομαντικούς που πιστεύουν ότι τα κόμματα έχουν φτιαχτεί για να τους υπηρετούν ή αυτούς που κατατάσσονται σε φασιστικούς στρατούς, μειώνοντας έτσι κατ' επιλογή πια την προσωπική και νοητική του ελευθερία.
Ανοίγεις αυτές τις ημέρες ραδιόφωνο....Λίστα Λαγκάρντ. Ανοίγεις τηλεόραση.....Λίστα Λαγκάρντ. Διαβάζεις εφημερίδα....Λίστα Λαγκάρντ. Και για αλλαγή, δήθεν σκάνδαλα εκατομμυρίων, καταστροφολογία, σωτηρία από πτώχευση και άλλες ζωοτροφές για τα δίποδα.
Κι' όμως, αυτά τα δίποδα, ως άλλες γαλοπούλες, κάθονται και ταίζονται, και αποδέχονται την όποια τεχνητή φροντίδα και ζεστασιά τους προσφέρουν, και περιμένουν ανυπόμονα να έρθουν....τα Χριστούγεννα. Και όταν έρθουν, αντί να αντιδράσουν, κάνουν κανά γλου-γλου και απλά παρακαλάνε να είναι μια εξ αυτών που θα γλυτώσουν απόρροια της μειωμένης ζήτησης.
-- Ξεχνούν μέσα στην πλάνη που τους έχουν οδηγήσει συστηματικά οι πολιτικοί, οι δήθεν ειδικοί, οι τραπεζίτες και τα ΜΜ"Ε" ότι έχουν δυνατότητα αντίδρασης, όπως πχ η οργανωμένη δράση για πάγωμα πληρωμών επί 1-2 μήνες. Ξεχνούν ότι όλα αυτά γίνονται για να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα δημόσια έσοδα, και ότι χωρίς έσοδα οι χαραμοφάηδες και οι κρατικοδίαιτοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
-- Ξεχνούν μέσα στον λήθαργο που τόσο έντεχνα τους έχει οδηγήσει το marketing της νέας τάξης πραγμάτων, ότι ο πρώην πρωθυπουργός πανηγύριζε επειδή χρέωσε με επιπλέον δάνεια την χώρα, όσο καμία άλλη χώρα στο κόσμο.
-- Ξεχνούν μέσα στο συνεχές πλυντήριο σκέψης που έχουν οδηγηθεί ότι μόλις πρόσφατα ο νυν
πρωθυπουργός -όπως και ο πρώην συμμαθητής του-, πανηγύριζε επειδή όχι μόνο πήρε δανεικά, αλλά ανέβασε το bet βάζοντας ενέχυρη τη χώρα, τον πλούτο της και την ζωή των δίποδων, παίρνοντας 18 δις περισσότερα δάνεια από ότι είχαν αρχικά πει.
Και κανείς δεν έχει καθήσει να σκεφτεί, ρε γαμώτο μου, και εγώ έτσι σαν μαλάκας πανηγύριζα όταν μου έδιναν διακοποδάνεια και κάρτες οι πρόθυμες να με εξυπηρετήσουν τράπεζες.
Κανένα δίποδο δεν σκέφτεται ότι μας έχουν ένα 6μηνο να ασχολούμαστε με λίστες και όχι με ληστές. Κανείς δεν σκέφτεται ότι ο ασφαλέστερος τρόπος ακύρωσης μιας απειλής είναι η ίδια η αμφισβήτηση της και η αυτοακύρωση της, όπως συμβαίνει με την ανοχή όλων με τη λίστα και όλες τις άλλες λίστες όπως αυτή της Siemens και άλλες που κατά καιρούς έχουν "ακυρωθεί" δια της δημοσιοποίησης των.
Κανείς δεν σκέφτεται ότι αυτά τα δανεικά που μας φόρτωσαν οι σωτήρες της εσωτερική τρόικας και οι προηγούμενοι τους, έχουν ως εχέγγυο την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, την μείωση των συντάξεων, την ουσιαστική κατάρτηση της δημόσιας περίθαλψης και των φαρμάκων, την κατάργηση των εφάπαξ και του 13ου και 14ου μισθού.
Κανείς δεν σκέφτεται ότι για όσο αυξάνουν οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι και για όσο δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, θα μεγενθύνεται η ύφεση και η ανεργία. Κανείς δεν κατανοεί (και βέβαια κανείς δεν τους το λέει), ότι η ύφεση και η ανεργία, ουσιαστικά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω μείωση και στην αδυναμία είσπραξης άμεσων και έμμεσων φόρων. Άλλωστε τα παραδείγματα με την μείωση των εσόδων μετά την αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα, ή την μείωση των εσόδων μετά την αύξηση των φόρων σε βενζίνη, ποτά και τσιγάρα, ή ακόμα και στα τέλη κυκλοφορίας και στον ΦΠΑ, είναι τρανές αποδείξεις για όποιον Μπάμπη ΤρεμοΚαψοΠρετεντέρη.
Και τελικά κανείς δεν σκέφτεται ότι αφού με μαθηματική ακρίβεια θα καταρριφθούν οι προβλέψεις εσόδων παρά την αύξηση φόρων και τη μείωση μισθών και συντάξεων, θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπει το πρόσφατο μνημόνιο 3 που με το τόση χαρά υπέγραψαν οι σωτήρες μας Σαμαράς, Βενιζέλος και Κούβελης. Και τι λένε οι διατάξεις ω αγαπητά μου δίποδα;
Έλα που δεν ξέρεις.....
Κάνε γλου-γλου τώρα....και φάε την ζωοτροφή που σου δίνουν. Μην ανησυχείς. Και φέτος να τη γλυτώσεις, θα έχει και του χρόνου Χριστούγεννα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.