Η νοθεία στα καύσιμα κάνει... πάρτι

Σ.Σ. Για όσο λειτουργεί αυτό το ανίκανο κράτος, με τους δωτούς τοποθετημένους τοποτηρητές και υποτακτικούς της Τρόϊκα και της Μέρκελ, και για όσο θα προτιμούν απλά να ανεβάζουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης χωρίς να προβαίνουν σε ουσιαστικούς ελέγχους του λαθρεμπορίου που θα τους εξασφάλιζε πολλαπλάσια έσοδα, για τόσο θα είμασε έρμαιοι της νοθείας και της απατεωνιάς. 
Συνεχή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα νοθείας στα πρατήρια καυσίμων, με την τρόικα να θέτει την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ως προαπαιτούμενο για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με την υιοθέτηση νέων μεθόδων ελέγχου θα περιοριστεί το φαινόμενο, ωστόσο οι εταιρείες εμπορίας ανησυχούν ότι η αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου θα έχει τελικά ως αποτέλεσμα την έξοδο από την αγορά ακόμα και όσων σέβονται τον νόμο.
Παράγοντας της εμπορίας καυσίμων εκτιμά ότι η αδυναμία της πολιτείας αποδεικνύεται και από την
εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την ώρα που δεν διευκολύνει τη διεξαγωγή ελέγχων.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τα 2.600 δείγματα από πρατήρια το 2011 το ένα πέμπτο ήταν νοθευμένο, δηλαδή ποσοστό 20%.
Η μεγαλύτερη νοθεία διαπιστώθηκε στο πετρέλαιο κίνησης (29% σε 1.500 δείγματα) και στη βενζίνη σούπερ με ποσοστό νοθείας 20%. Στην απλή αμόλυβδη το ποσοστό ήταν 15%.

Το ανησυχητικό είναι οι αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει το φαινόμενο από το 2009 και μετά.

Συγκεκριμένα, τα νοθευμένα δείγματα από το 9,36% το 2009 αυξήθηκαν σε 17% το 2010 και 21% το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 96% των «μη κανονικών δειγμάτων» το 2011 αφορούσε την πρόσμειξη πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης ή άλλα πρόσθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.