Λάθη στον καιρό του ΔΝΤ! Του Κ. Κόκκινου

Του Κυριάκου Κόκκινου, δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω και Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.
Διαβάζουμε έκπληκτοι για τις υποκριτικές και προκλητικές για τα θύματα του διεθνούς σχεδίου οικονομικής επικυριαρχίας, αυτοκριτικές δηλώσεις «μετάνοιας» των ειδικών του ΔΝΤ , γι’ αυτό το απίστευτο δήθεν λάθος τους, αναφορικά με την επιβληθείσα απάνθρωπη λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα και την Πορτογαλία . Ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του Πωλ Τόμσεν τον Οκτώβριο , για να λάβουν πιο θεσμικό χαρακτήρα με την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλή του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.
Μία έκθεση που έρχεται να ωραιοποιήσει και συσκοτίσει τα αληθή αίτια της κρίσης, τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτήν παγκοσμίως , να απομακρύνει τη σκέψη από το εύλογο πάντα ερώτημα περί του ποιοί ωφελούνται απ’ αυτήν και να στρέψει τα φώτα σε μία ανούσια και κατόπιν εορτής παραδοχή λάθους, ώστε να χάσουμε το μόνο δρόμο διαφυγής. 
Μία παραδοχή, που καταντά να γίνεται δυσβάσταχτα προσβλητική. Σαν να έχεις πέσει κάτω , με τρικλοποδιές που σου έβαλαν εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες και να είναι οι ίδιοι, που
τώρα προσφέρονται με το αζημίωτο να σε βοηθήσουν να σηκωθείς, φτύνοντάς σε ταυτόχρονα κατάμουτρα ! 
Υπήρχαν κι άλλοι ηπιότεροι τρόποι λοιπόν. 
Ζούμε μία στυγνή λιτότητα που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ εξ αιτίας ενός λάθους στους υπολογισμούς ... τους οποίους έσπευσαν ασμένως να αποδεχτούν οι δικοί μας φωστήρες ! 
Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που οδήγησε στην κατάρρευση την Ελληνική οικονομία, για να είμαστε ειλικρινείς εξαιτίας και των δικών της εγγενών στρεβλώσεων.
Στην μελέτη του Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντή του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους, υποτιμώντας τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη, κάνοντας λάθη στα προγνωστικά ανάπτυξης και τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και ειδικότερα σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur) . 
Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% των δημοσίων δαπανών ή τα κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Το πρόβλημα είναι ότι τα δεδομένα αυτά ίσχυαν πριν από την κρίση, η οποία με την ανασφάλεια που έφερε στις χώρες, επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών, με αποτέλεσμα στο «Πανόραμα της Παγκόσμιας Οικονομίας» που δημοσίευσε το ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, να αναγνωρίζεται ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι πολλαπλασιαστές κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7 (!) ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5, με αβυσσαλέες πρακτικές συνέπειες, ορατές σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις οικογένειες, επιχειρήσεις και πόλεις της Ελλάδας. Ένα λάθος έκαναν λοιπόν οι άνθρωποι!!!
Κι ο θεόρατος αυτός σύγχρονος διανοητής και ηγέτης του διεθνούς αυτού «επαναστατικού» κινήματος της Σοσιαληστικής Διεθνούς , ο Γιωργάκης , ένα λάθος έκανε κι αυτός βρε αδελφέ ... νόμιζε ότι λεφτά υπάρχουν, ότι το έλλειμμα ήταν λίγες μονάδες μεγαλύτερο απ' αυτό που ήταν στην πραγματικότητα κι επειδή αλλού ζούσε, πίστευε ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες και τεμπέληδες και βγήκε ως ο καλός "πωλητής" της πατρίδας, να το διαλαλήσει στα πέρατα της οικουμένης ...
Κι ο απίθανος αυτός υπουργός του , ο έτερος Γιωργάκης, κι αυτός ένα λάθος έκανε, ενώ στέναζαν οι Έλληνες από τα μέτρα, που κάθε φορά επέβαλλε ζητώντας υπομονή και κατανόηση , υποσχόμενος ότι κάθε φορά θα είναι τα τελευταία, σε μία αέναη επανάληψη του παραλόγου, ανά εβδομάδα και ανά μήνα ... πήρε το στικάκι, που εξέθετε οικογένεια και «φίλους», συντρόφους και αφεντικά, το αντέγραψε και έδωσε το πρωτότυπο προς φύλαξη σε αγνώστου ταυτότητα υποκείμενο , κι αυτό απλά χάθηκε ... και μας κουνά και το δάκτυλο γιατί είχαμε το θράσος να υποπτευόμαστε σκάνδαλα !!!
Κι ο άλλος τεράστιος ... υπούργαρος ... ο Ευάγγελος κι αυτός ένα λαθάκι έκανε με το στικάκι, που ξέχασε ν’ ασχοληθεί μαζί του, επιτελώντας το υπόλοιπο θεόρατο έργο του, με τα μέτρα, που τότε έβγαιναν, αλλά τώρα δεν βγαίνουν και τους αριθμούς για την ευημερία των οποίων κι εργάστηκε φιλότιμα, ξεχνώντας τους ανθρώπους. Ένα λαθάκι επιστημονικό ήταν και το σύνταγμα της ντροπής, που επέβαλλε ο μέγιστος αυτός καθηγητής της συνταγματικής εκτροπής, υπέρ των της «γης διεφθαρμένων και απατεώνων» της πολιτικής ... με παραγραφές, ασυλίες και δικολαβίστικες παγαποντιές , ων ουκ έστιν αριθμός !
Τελευταίο κατόρθωμα της συγκυβερνητικής αυτής θνησιγενούς παρέας, που αποδειγμένα σκοτώνει ό,τι αγνό μπορεί να εισέρχεται στο θανατερό της περιβάλλον, το διακριτικό «πείραγμα» του ποινικού κώδικα, με αύξηση του ορίου εξαγοράς της ποινής στα 5 χρόνια, ώστε κανένας απ’ αυτούς, που πιθανόν να καταδικαστεί … αν ποτέ … να μην χρειαστεί να υποστεί τη βάσανο του καθαρτηρίου. Απλά θα μας πετάξει τα τριάκοντα αργύρια και θα πετάξει, ως άλλος Χριστοφοράκος προς την πολυπόθητη ελευθερία, μαζί με τα «ματωμένα» του εκατομμύρια …
Κι ο έτερος συνδαιτημόνας της στρογγυλής τραπέζης ... ο Διώτης , κι αυτός ένα λαθάκι έκανε από άγνοια, πήρε το στικάκι, το αντέγραψε , κράτησε το αντίγραφο , για ασφάλεια, αλλά διέγραψε το πρωτότυπο ...!!!
Ρε πόσο …. μας θεωρούν επιτέλους;
Ε όταν τόσοι μεγαλοπαράγοντες της Ελληνικής παράγκας και πολιτικής, έκαναν τόσο μικρά λαθάκια, δεν είχε δικαίωμα και το ΔΝΤ, να λάβει κι αυτό το δικό του μερτικό στα λάθη ...; Ένας ελάχιστος πολλαπλασιαστής ήταν που από 0,5 έφτασε 1,7 !!! Τί σου είναι πια το 1,2 παραπάνω; Λίγο πάνω από το μηδέν.  Τι ψυχή να έχει; Καμμία.
Ψυχή έχουν οι Έλληνες, που στενάζουν στα ερείπια της καταστροφής και δήωσης της Ελλάδας, θύματα του πλέον επιστημονικού, απάνθρωπου και βίαιου παγκόσμιου πειράματος κοινωνικού και οικονομικού ελέγχου , ενός παιγνίου στα χέρια λίγων και εκλεκτών !
Ενός παιγνίου στοχευμένου στη χρήση της οικονομίας και των μέσων ελέγχου της, ως όπλου κοινωνικής μηχανικής, ικανού για τον εξανδραποδισμό του λαού των Ελλήνων, που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα σε υπέρτερα και αφανή συμφέροντα.
Ποιοι είμαστε εμείς που επιχειρήσαμε να βγούμε απ’ το μαντρί και να κολλιγιάσουμε με απαγορευμένες ράτσες και μάλιστα ορθόδοξες;
Ποιοι είμαστε εμείς που είπαμε όχι σε σχέδια τριτοκοσμικά και καταδικασμένα για την καταστροφή της Κύπρου και μπλοκάραμε την είσοδο στο ΝΑΤΟ του αγαπημένου της Νέας Τάξης κρατιδίου, που όλα τα προσφέρει και  όλα τα υπομένει, ακόμη και τον αυτοεξευτελισμό του, αρκεί να βοηθηθεί από τους πάτρωνές του να αλλάξει την Ιστορία κι ο μέγας Έλληνας στρατηλάτης και αναμορφωτής της ανθρωπότητας, να πολιτογραφεί σλάβος!
Μας χρειάζονταν οι πτωχεύσεις, η δυστυχία, η πείνα, οι αυτοκτονίες, η κατάθλιψη , η ανεργία, που έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη , για να σκύψουμε το κεφάλι, να υποκύψουμε, να απηυδήσουμε και να μην αντέχουμε να βγούμε καν από το καβούκι μας , όταν θα γίνονται τα σοβαρά … το ξεπούλημα της Ελλάδας, της γης , του πλούτου της , που αντίθετα απ’ ότι γράφεται δεν είναι υλικός, είναι η ψυχή και το πνεύμα μας!
Ίσως να μας άξιζαν κιόλας , γιατί να μην ξεχνάμε ... μαζί έφαγαν τα πρόβατα, με τους "αδηφάγους λύκους και τις ύαινες" !
Ίσως αυτά τα χαστούκια, να είναι και μία παραχώρηση της Θείας Πρόνοιας, ως ένα ισχυρό μέσο απελευθέρωσης του δέσμιου Ελληνισμού, από τις παγίδες του υλισμού, που του πλασαρίστηκαν με τους ψευδεπίγραφους παραδείσους , κομμουνιστικούς και καπιταλιστικούς και τον ωθούν στην ανάλωση του δυναμικού του σε μία αέναη επανάληψη αυτοκαταστροφικών επιλογών.
Πλησιάζει η ώρα που το ευρύτερο ΣΧΕΔΙΟ θα είναι πλέον ορατό από πολύ περισσότερους.
Προς το παρόν το θετικό πρόσημο της κρίσης περιλαμβάνει την αναγέννηση και το ξύπνημα της πηγαίας θρησκευτικότητας, της φιλοπατρίας, της αλληλεγγύης, της κοινότητας, της εξυγίανσης από πάθη και αδυναμίες, της αυτονόμησης , της αμφισβήτησης της έτοιμης τροφής των λαοπλάνων ΜΜΕ, της αναζήτησης της αλήθειας, της επιστροφής στον πλούτο της πάντα ζωντανής μας παράδοσης !
Δεν είναι καθόλου μικρό το ΚΑΛΟ!
Γι’ αυτό θαρσείτε ότι ΚΥΡΙΟΣ νενίκηκεν τον κόσμον και Κύριος μεθ’ ημών εστί , αν και ημείς μετά του Κυρίου εσμέν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.