AlterNet: Γιατί η αμερικανική ηλιθιότητα καταστρέφει τον κόσμο [έρευνα]

«Το 6% των Αμερικανών πιστεύει στην ύπαρξη μονόκερων. Το 36% πιστεύει στα UFO. Ενα εκπληκτικό ποσοστό 18% πιστεύει ακόμα ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη γη, ενώ σχεδόν ένα 30% πιστεύει ότι το λεγόμενο "Cloud computing" έχει να κάνει με πραγματικά σύννεφα [clouds]», αναφέρει δημοσίευμα του σπουδαίου αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου AlterNet, σε μία στατιστική έρευνα που αποκαλύπτει την επικίνδυνη ηλιθιότητα των ανθρώπων και ειδικότερα των Αμερικανών.
Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Το 45% των Αμερικανών πιστεύει στην ύπαρξη αγγέλων.
Το 48% πιστεύει σε κάποια μορφή Δημιουργισμού (ο άνθρωπος προέρχεται από τους πρωτόπλαστους και όχι από τον πίθηκο).
Ενα πολύ μεγάλο ποσοστό τρομοκρατημένων δεξιών είναι πεπεισμένο ότι ο Ομπάμα σκοπεύει να τους πάρει όλα τα όπλα.
Εν ολίγοις, μπορεί κανείς να εξαγάγει το ασφαλές συμπέρασμα ότι το 37% των Αμερικανών δεν είναι και «φωστήρες».
Μονάχα το 42% των αμερικανικού πληθυσμού απολαμβάνει την ενασχόλησή του με κάτι πιο εκλεπτυσμένο, αναλυτικό ή πολύπλοκο σε τακτική βάση, γι' αυτό και το επίπεδο των περισσοτέρων τηλεοπτικών εκπομπών, των ριάλιτι και των μεγάλων media blogs αντιστοιχεί στο μορφωτικό επίπεδο μαθητών πέμπτης δημοτικού.
Και έτσι γεννάται, σύμφωνα με το δημοσίευμα του AlterNet, το ακόλουθο ερώτημα: πώς τελικά καταφέρνει κανείς να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της αμόρφωτης πλατιάς μάζας, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να επιτευχθεί μέσω της λογικής και της εμπειρικής απόδειξης;
Πώς θα καταφέρει κανείς να επικοινωνήσει προφανείς, ζωτικές αλήθειες -οι οποίες αφορούν σε μείζονα ζητήματα περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας, σεξουαλικότητας, διατροφής, θρησκείας, οικονομίας κ.ο.κ.- και να καταπολεμήσει την έλλειψη ικανότητας κατανόησης ενός έθνους που αποτελεί τον περίγελο του πολιτισμένου κόσμου (λόγια του άρθρου);
Και ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Αναρωτιέται το δημοσίευμα! Είναι όλοι κάτοικοι του Κεντάκι, της Φλόριντα και του Μισισίπι; Ανήκουν όλοι στους συντηρητικούς του Tea Party; Φταίει το σύστημα της παιδείας; Τα media; H Reality TV; Γιατί το χάσμα είναι τόσο αβυσσώδες και αγεφύρωτο;
Και καταλήγει: Εδώ δεν υπάρχει εύκολη απάντηση... Υπάρχει όμως μεγάλη δόση ειρωνείας!

2 σχόλια:

  1. Το 80% των Ελλήνων τρώει έτοιμο φαγητό και η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε παχύσαρκους στην Ευρώπη.
    Το 45% των Ελλήνων ψηφίζει μνημονιακά κόμματα.
    Το 99% των Ελλήνων δεν γνωρίζει ότι η πρώτη πραγματική Δημοκρατία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, καθιερώθηκε στην Αμερική. Μέχρι τότε όλοι οι λαοί είχαν ολιγαρχία.
    Το 40% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος. (ακόμα και οι αθειστές άθεοι κλπ. το πιστεύουν)
    Το 40% των Ελλήνων πιστεύει στους εξωγήινους χωρίς να τους έχει δει καν. (ας είναι καλά ο Χαρδαβέλας)
    Το 70% των Ελλήνων γράφει Greeklish και έχει ξεχάσει να γράφει Ελληνικά.
    Η Ελλάδα είναι πρώτη στα διαζύγια και στην υπογεννητικότητα πληθυσμιακά από όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.
    Σε διανοητικές ικανότητες και επίπεδο μόρφωσης οι Έλληνες καταλαμβάνουν την 28η θέση ενώ η Αμερική την 14η. (πρώτες οι ασιατικές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αυτό που λέμε....δεν βλέπουμε τα χάλια μας, σωστά;
      Με προβλημάτισες πάντως.
      Αυτό με τον αντίχριστο, το βλέπω λίγο χλωμό να ισχύει, όπως και το 70% για τα greeklish. Μην ξεχνάς ότι το 60% στην Ελλάδα είναι άνω των 40 ετών (δυστυχώς) και μάλλον δεν έχουν εξοικειωθεί τόσο με τα Greeklish, θα έλεγα ότι μάλλον είναι ακόμα στη καθαρεύουσα...
      Για τα διαζύγια, η Ελλάδα στην Ευρώπη βάση επίσημων στατιστικών της Eurostat είναι στην 11 θέση από τις χώρες σε όλη την Ευρώπη, ενώ παγκόσμια είναι κάτω από την 60κοστή θέση. Άρα μούφα η στατιστική.
      Το 85% των Ελλήνων εκτός Αθήνας, δεν τρώει φαγητό πάνω από 3 φορές το μήνα έξω από το σπίτι (εκτός αν είναι σε διακοπές), βάσει στοιχείων της ένωσης επισιτιστικών επιχειρήσεων. Στην Αθήνα αλλάζει ο δείκτης λόγω επισκέψεων, εργασίας και τρόπου ζωής. Άρα μούφα η στατιστική.
      Όσον δε αφορά την εφαρμογή της δημοκρατίας, ενδεχομένως να το μπερδεύεις με την έννοια της "συνταγματικής δημοκρατίας" (constitutional democracy), αφού σε αυτή, όντως, ήταν από τους πρωτοπόρους η Αμερική.
      Κατά τα λοιπά, τον 5ο αιώνα π.χ υπήρξε η πρώτη δημοκρατία (από το Δήμος, δηλαδή το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα και το Κράτος, ήτοι η εξουσία και η κυριαρχία) του ισόνομου εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Απλά δικαίωμα είχαν όσοι ανήκαν στο Δήμο (οι έχοντες πολιτικά δικαιώματα), ενώ η δημοκρατία τότε ήταν το πιο εξελιγμένο είδος της, αφού υπήρχε η κυβέρνηση, οι στρατιωτικοί, η συνέλευση και η γερουσία, με ανώτερο όργανο την εκκλησία του δήμου, ήτοι την συνέλευση όλων των ανθρώπων που είχαν πολιτικά δικαιώματα.
      Το τι ίσχυσε στην Αμερική, όταν π.χ δεν είχαν δικαίωμα οι γυναίκες, οι ινδιάνοι, οι μαύροι και όποιοι δεν γούσταραν οι δήθεν γηγενείς, ήταν μάλλον μια κοροϊδία της δημοκρατίας, η οποία είχε την καινοτομία του συντάγματος ως πλάνο εφαρμογής.

      Καλές οι στατιστικές, καλές οι αναφορές, αλλά καλή και η πραγματικότητα που δεν πρέπει να την αλλοιώνουμε.

      Διαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.