Ο Δ. Λιαντίνης οραματίζεται την Ελλάδα των "greeklish"! (βίντεο)

Εαν εισαγάγουμε το Λατινικό αλφάβητο θα εξαφανιστούμε μέσα στην Ευρώπη.
Έχοντας ως πρότυπο την «φωνητική γραφή» του Σολωμού (την οποία θεωρεί «προφητική»), ο Δ. Λιαντίνης εισηγείται την εισαγωγή του Λατινικού αλφαβήτου στα Ελληνικά γράμματα:
«Εάν δεν εισαγάγουμε το Λατινικό αλφάβητο κι εμείς, όπως το 'κανε ο Ατατούρκ με τους Τούρκους, θα εξαφανιστούμε μέσα στην Ευρώπη!»
Και ισχυρίζεται ότι το αλφάβητό μας (που στους ξένους φαντάζει «Κινέζικο»!) είναι ο λόγος που δεν μας διαβάζουν στο εξωτερικό. Λες και αν
αντί για, π.χ., «τα παιδία παίζει», γράφαμε "ta pedia pezi" (φωνητική γραφή) ή "ta paidia paizei" (στο πιο σοφιστικέ), η φράση θα γινόταν αυτόματα κατανοητή και καλοδεχούμενη από τους ξένους φιλολόγους!
Δείτε το βίντεο του πάντοτε επίκαιρου Δ. Λιαντίνη.



 awakengr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.