Κίνηση πολιτών και φορέων για να εμποδιστεί νομικά η μετατροπή της Κοινοπραξίας σε ΑΕ

Σ.Σ. Νομιμοποιείται μια απερχόμενη δημοτική αρχή που δεν έχει καν πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, να συζητά για μετατροπή της δημοτικής περιουσίας; 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος πολιτών - πατριωτών και εχεφρόνων- δημοτών, αλλά και μέλη φορέων της περιοχής του δήμου Λουτρακίου, συντονίζονται με σκοπό να εμποδίσουν την μετατροπή ξεπούλημα της Κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki σε Α.Ε. 
Οι νομικές και άλλες ενέργειες θα περιλαμβάνουν -σύμφωνα με τις πληροφορίες- κατάθεση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, καθώς και παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και σε διοικητικά δικαστήρια, με σκοπό την ματαίωση ή την αναβολή των σχεδίων.
Το σκεπτικό είναι απλό και περιλαμβάνει επιχειρήματα όπως:

-- Καταστρατηγείται το υφιστάμενο καταστατικό.
-- Δεν εξασφαλίζει τις υποχρεώσεις των μετόχων έναντι του δημοσίου, όπως π.χ η κατασκευή Μαρίνας.
-- Δεν εξασφαλίζονται τα δικαιώματα του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και απεμπολούνται παρελθόντα και μελλοντικά δημοτικά και δημόσια έσοδα.
-- Δεν νομιμοποιείται η δημοτική αρχή να συζητά και να αποφασίζει για ένα τέτοιο τεράστιο θέμα, αφενός γιατί εξελέγη με υπόσχεση την ΜΗ Μετατροπή, και αφετέρου είναι μόλις 3 μήνες από τις επερχόμενες εκλογές, κατά συνέπεια εκλαμβάνεται ως μεθόδευση ερήμην της νέας δημοτικής αρχής που θα διοικεί για τα επόμενα 5 έτη.
-- Υπάρχουν (;) καταγγελίες από πορίσματα και γνωμοδοτήσεις νομικών (όπως π.χ το πόρισμα Τσοβόλα) που είναι σε εκκρεμότητα στον εισαγγελέα.
-- Επίσης, οι πολίτες ενδεχομένως θα καταθέσουν ερωτήματα αναφορικά με την διαχείριση των τελευταίων ετών που έφερε την κατάσταση της επιχείρησης σε αυτό το σημείο.

Σίγουρα ορισμένα εκ των επιχειρημάτων έχουν τεράστια βάση και θα έπρεπε να προβληματίζει όλους, και ειδικά τους δημότες που βλέπουν τη περιουσία του δήμου να ευτελίζεται και να μεταφέρεται σε ιδιώτες, κατά τα πρότυπα άλλων καταστάσεων που βιώνει η χώρα τα τελευταία έτη.
Με μια διαφορά. Εδώ δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, αλλά δημοτικό. 
Και οι δημότες, οι φορείς, αλλά και οι νυν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Οψόμεθα.

Το μόνο σίγουρο -σύμφωνα με τις πληροφορίες- είναι, ότι ακόμη και στη περίπτωση απόφασης για μετατροπή, αφενός μπορούν να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την αναβολή και ακύρωση, και αφετέρου θα δοθούν εντολές σε αρμόδια όργανα για εξονυχιστικό έλεγχο......με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.