«Kefalonia Insomnia». συγκινητικό βίντεο για την Κεφαλονιά που σαρώνει στο Διαδίκτυο

Μία οικογένεια Γερμανών με λατρεία στην Ελλάδα βρίσκεται πίσω από το βίντεο «Kefalonia insomnia» που τις τελευταίες ημέρες σαρώνει στο Διαδίκτυο.
«Το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό μετά τον σεισμό ήταν πώς να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο Ληξούρι. Δεν οδηγούμε φορτηγά και μηχανήματα για να ανοίξουμε δρόμους ή να φέρουμε εφόδια. Μπορούμε όμως να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι οι Κεφαλονίτες χρειάζονται βοήθεια», λένε.
Οι Γερμανοί κινηματογραφιστές Αλεξάνδρα και Ντάνιελ Κούλακ και τα τρία παιδιά τους, ο Νιλς, ο
Τιμ και η Μελίνα, έχουν συνδέσει τη ζωή τους με την Κεφαλονιά εδώ και 20 χρόνια.
Την τελευταία 5ετία αγόρασαν γη στο Ρίφι και έχτισαν ένα σπίτι εκεί, με προοπτική να μείνουν μόνιμα
στο νησί. Προς το παρόν χρειάζεται να ταξιδεύουν πού και πού στη Γερμανία για δουλειές. Οι σεισμοί τούς βρήκαν στο ορεινό χωριό της Παλικής. «Το σπίτι το έχτισε ένας τέλειος μάστορας από τα Χαβδάτα με την αντισεισμική τεχνολογία που χρησιμοποιούν εδώ και δεν έπαθε τίποτα», μας λέει η Αλεξάνδρα.
Δηλώνουν κατάπληκτοι από την ανταπόκριση του κόσμου στο βίντεο που γύρισαν με εικόνες από το πληγωμένο Ληξούρι. «Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έδειξαν ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσουν», λέει ο 20χρονος Νιλς. Άλλωστε το βίντεο τελειώνει με τη φράση: «Πού πας; Time to assist (ήρθε η ώρα να βοηθήσεις)».
Το φετινό καλοκαίρι είναι το μεγάλο στοίχημα για τους Κεφαλονίτες, που αγωνιούν μήπως χάσουν τη σεζόν. Ο Νιλς τελειώνει το ταινιάκι του με αισιόδοξες εικόνες από την αλώβητη Κεφαλονιά. «Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως το νησί παραμένει παράδεισος»


ie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.